Първият хардуерен портфейл на компанията “Blockchain” ще позволява обменянето на крипто за крипто

Хардуерен Портфейл

Един от най-старите доставчици на софтуерни портфейли в крипто-индустрията пуска своя първи хардуерен портфейл.

Беше анонсирано в четвъртък, че Блокчейн е започнала партньорство с производителя на друг  хардуерен портфейл “Ledger” и вече приема поръчки за нови устройства, наречени Lockbox. Първата партида ще бъде достъпна през Ноември.

Въпреки че на пазара се предлагат множество от хардуерни портфейли, Lockbox се отличава по два начина, според CEO-то и съосновател на Блокчейн, Питър Смит. Първо, освен, че съхранява средства offline, както и други устройства, Lockbox ще фасилитира крипто-към-крипто търговия посредством суап, собственият брокер на компанията ще бъде пуснат следващата седмица.

Според изказването на Смит за CoinDesk, целта е да се улесни трейдингът със сметка, която съдържа всичко в себе си: “За нас в момента най-важно е да докараме нашия хардуерен портфейл до ниво, на което няма нужда човек да отива на друго място, за да завърши своите крипто-операции.”

Освен това, за разлика от други хардуерни портфейли, Lockbox е “контролиран от една крайна точка”, казва Смит. С други думи, докато портфейлът се свързва с интернет чрез включването му в компютър, специален ключ вътре в устройството му позволява да се свързва само с легитимни уеб сайтове, отклонявайки phishing атаки от фалшиви версии на външни платформи като например MyEtherWallet.

Какво Поддържа Хардуерен Портфейл на Блокчейн

Подобно на онлайн платформата на Блокчейн, която натрупа почти 30 милиона акаунти от своето създаване през 2011 г. досега, Lockbox ще поддържа най-вече Биткойн, Етериум и Биткойн Кеш. Въпреки това, от компанията обявиха, че биха предоставили съпорт за други допълнителни активи, ако има доказано търсене за това.

Смит добави, че въпреки че компанията селективно ще избере, кои активи да поддържа на Lockbox, суап брокерството ще позволява на цялата Блокчейн платформа да разшири крипто търговията си по-бързо от преди, защото няма да разчита единствено на външни източници на ликвидност.

“Ние построихме машинна трейдинг платформа.”, казва той. “Тя се свързва с различни източници на ликвидност в екосистемата, всичко от различни борси до маркет мейкъри.”

Като резултат, “Аз мисля, че ще имаме по-агресивен подход към добавянето на активи през следващите 6 месеца.”, казва Смит. “В дългосрочен план виждам нашата трейдинг система едновременно като потребител и доставчик на децентрализираните борси (DEXs).

Какво е мнението на Ledger

Всичко това ще бъде улеснено с цялостен съпорт на пълния набор криптовалути от страна на “Ledger”, като е планирано този съпорт да достигне 100 актива през 2019 г.

“Това е първата голяма сделка между нашите две компании и може би ще има още в бъдеще.” – това каза президента на “Ledger” Паскал Гутие пред CoinDesk. “Когато правим технология за нас, ние го правим и за нашите партньори. Така, че каквито и нови функционалности да осигурим за Nano S, ще ги предоставим и на нашите партньори, ако имат нужда от тях.”

Междувременно, алткойн трейдърите ще имат възможност да свързват мултикойн Nano S устройството на “Ledger” с портфейла на Блокчейн за по-гладко търгуване.

Докато “Ledger” се занимава с частта по производството на Lockbox,  Блокчейн са фокусирани върху създаването на холистично мобилно и платформено изживяване.

“С нашите продукти може да отидете от топло на студено съхранение изключително бързо , а устройството няма да разкрие ключа, което отваря много пътища, особено за трейдърите.”, според Гутие.

Той добавя, “Ние вярваме, че нашите системи за сигурност и устройствата, които предлагаме ще бъдат сърцето на индустрията.”

Какво Смята Матю Грийн за Крипто-Индустрията

Матю Грийн, професор по криптография в “Джон Хопкинс”, казва за CoinDesk, че крипто-индустрията “се пренаучава на някои от уроците, които смарт картите и общността по сигурност на устройствата вече са научили през годините”.

От друга страна, Грийн казва, че все още има дизайн фактори, които могат да помогнат да подобрят използваемостта на устройствата, като например повече бутони за въвеждане на парола без да се разчита на компютър за акаунт мениджмънт.

В съзнанието на Грийн перфектният хардуерен портфейл ще позволи на потребителите “да генерират транзакции директно без да се свързват със своя компютър.”

Прочети повече за: Блокчейн Технологията Е Решение На Редица Световни Проблеми.

 Ledger Nano S - The secure hardware wallet