Алекс Джоунс казва, че Джордж Сорос му е предложил 5 милиона долара, за да „напомпа“ цената на Биткойн

Джордж Сорос е предложил 5 милиона долара, за да „напомпа“ цената на Биткойн

Противоречивият теоретик на конспирацията и основател на Infowars, Алекс Джоунс, беше в сянка за известно време, след като миналата година беше отхвърлен от няколко социални платформи. Сега обаче той се върна в светлината на прожекторите посредством интервю, което даде за популярния подкаст на Джо Роган. Освен това, Джоунс направи и някои интересни коментари относно цената на  Биткойн.

Джордж Сорос и Алекс Джоунс

 

 

Според Джоунс, Джордж Сорос – който Джоунс публично критикува безброй пъти – го е потърсил в опит за изтласкване цената на Биткойн.

По-конкретно, Джоунс твърди, че Сорос се е свързал с него чрез посредници преди няколко години. Освен това Сорос пък казва, че иска Джоунс да намали атаките си срещу него. В продължение на това Джоунс отбеляза, че сделката трябвало да включва реклама на Джоунс или казано иначе „изпомпване“ на цената на Биткойна.

“Казаха ми преди осем години; Казаха ми двама различни души, двама много добре познати богати хора, те казаха: „Джордж Сорос ви харесва. Той иска да работи с вас… [както прави и] Александър Сорос… просто трябва да спрете да го атакувате… и между другото, ние искаме да напомпате цената на Биткойн.”

В допълнение към това, Джоунс сподели също, че му е било предложено плащане в Биткойн по това време, а не в конвенционална валута. Ако Джоунс беше приел предложението, тогава щеше да получи Биткойн за $ 5 милиона. Освен това, като се има предвид колко отдавна е било това, това число би могло драстично да се увеличи.

„Бяха ми предложени към онзи момент около пет милиона долара в Биткойн – мисля, че това щяха да са около $ 38 милиона до момента, когато криптовалутата достигна своя връх, и аз го отхвърлих.“

Джоунс „вярва“ в криптовалутите

 

Въпреки това, Джоунс все още твърди, че е привърженик на криптовалутите като цяло:

„Вярвам в криптовалутите. Вярвам, че това е бъдещето. Имаме частен федерален резерв, който е изцяло фиктивен – аз не съдя никого, просто казвам „внимавай“. „Ledger Nano S - The secure hardware wallet